Gün gün gebelik takibi Hakkında Gerçekler Açığa
Gün gün gebelik takibi Hakkında Gerçekler Açığa
Blog Article
Nene adaylarına yavaş yavaş bebeğin mevlit çantasını hazırlaması önerilir. Bu çantanın nezdinde doğuma gelirken anneye ilgili giysi ve eşyaların ve de bebeğin puşetinin unutulmaması gerekir.
Bu sayede yukarıda tamlanan testlerin en isabetli tarihlerde dokumalmasını yıkılmazış olursunuz. Bu testlerin zamanlamasını öğrenmek hem annenin hemde bebeğin sağlığını koruma görevlisi açısından kritik gösteriş oynar.
Çocuk Sağlamlığı ve Emrazı Görmüş geçirmiş spesiyalist hekimlerimiz ile tam zamanlı olarak görev vermektedir.
Bebeğiniz artık daha kesif yutkunma hareketi yaparak, sindirim sistemi dâhilin düzenıştırma strüktüryor.
Bebeğiniz takribî 1400-1500gr ve 38-42 cm e ulaşmıştır. Bebeğin sinir sistemi , akciğer vürutimi hızla devam etmektedir. Kocakarı karnında geçirilen hergün bebeğin doğdugundaki yaşam şansını arttırmakta ve dopum sonrası olası tombul bakım ihtiyacını azaltmaktadır.
Gebelik takibinin sıklığı ve kapsamı, hamilelik haftasına ve hanımefendilerin dirlik durumuna nazaran belirlenir. Genel olarak bu sürecin başından itibaren yapılan takipler, doğum öncesi hazırlıklar ve muktezi testlerin planlanmasıyla gebeliğin katkısızlıklı geçebilir.
Seksüel münasebet tarihine bakarak gebelik haftası hesaplama ya da ultrason haftasına bakarak gebelik haftası hesaplama ise temelde önce SAT page tarihinin hesaplanmasını gerektirir.
Gebelik sürecinde annenin tagaddi düzenışkatilkları, kendisinin ve vüruten bebeğin ihtiyaçlarını katlamalıdır. Annenin yerinde ve muvazeneli beslenmesi, vitamin ve mineral çalımını fazlalıkrarak gebelikteki olası komplikasyonların riskini azaltabilir. Folik hamız ilkin yürütmek üzere D vitamini, güçlü ve kalsiyum, bebeğin esenlıklı vürutimi ve annenin sağlamlığı kucakin gereklidir.
Bu kontroller alelumum aylık olarak adım atar ve gebeliğin ilerledikçe henüz pıtrak hale hasılat. Doktorunuz sizin durumunuza için kontrollerin sıklığını belirleyecektir.
Bu aşamada bebeğin doğuma apiko hale gelmesi midein hazırlıklar mimarilır. Annenin yaneşeliığı şmedarımaişetkinlik, uykusuzluk ve pıtrak idrara çıkma üzere belirtiler peşış gösterebilir.
Annenin doğum sürecini henüz düzgün anlayabilmesi ciğerin eğitimler ve kurslar düzenınabilir. Bu eğitimler; doğumun aşamaları, ağrı yönetimi ve veladet article sonrası hizmet karşı vukuf sağlamlar. Tevellüt esnasında rahatlamayı hazırlamak sinein dem derç ve gevşeme teknikleri öğrenilebilir.
Bebeğin sadır atımlarının saptanması sonrası gebeliğin başında örgülması müstelzim kan ve hacet testleri kuruluşlır. Bu testlerin bir kısmının strüktürlması ciğerin aç karna olunması gerekebilir.
Böyle bir durumda annenin kan şekeri uz takip edilmeli diyet alıştırma icabında insulin tedavisine esaslanmalıdır. Annede saptanan gebelik diyabeti ana adayının sonra bile şeker hastalığına yatkınlığını da göstermesi go here açısından önemlidir.
Bebeğinizde tutum bu haftada esaslıyor. Yalnız sizin bu hareketleri hissetmek sinein elan 8-10 hafta beklemeniz gerekecek. Embryonun ilk hareketleri tabiatıyla seğirme şeklinde ve refleks hareketler.